Пошук
Вхід на сайт
Сервіс
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Хіти продаж
Модуль не активізовано (module is not installed)
Головна » 2014 » Декабрь » 1 » Аналітика МТС: використання М2М-сервісів
18:21
Аналітика МТС: використання М2М-сервісів

Оператор мобільного зв'язку «МТС Україна», дочірня компанія міжнародної телекомунікаційної групи «МТС» (акції МТС котируються на Нью-Йоркській фондовій біржі під кодом MBT), звітує про використання сучасних телематичних сервісів українськими підприємствами за дев'ять місяців 2014 року.

Частка М2М (Machine-to-Machine) рішень у бізнес-сегменті оператора перевищує 15% і продовжує зростати. Максимальна частка рішень використовується в Києві (36%), Дніпропетровську (30%) та Одесі (10%).

Послуги на базі М2М входять до 5 найпопулярніших послуг серед бізнес-абонентів «МТС Україна». У Києві та області, в регіоні-лідері з використання М2М, телематичні послуги користуються найбільшою популярністю — більше 40% — у сфері охоронних послуг (відеоспостереження, системи «розумний дім» та ін.). Кожен п'ятий клієнт М2М використовує «міжмашинне спілкування» в навігаційних системах (логістика, трекінг, моніторинг), по 10% — у сфері фінансів (страхові компанії, банки) та різноманітних лічильниках, а також у роздрібній торгівлі (торгові автомати).

«МТС Україна» — єдиний з українських операторів, що надає для М2М послуг спеціально розроблені SIM-карти, які працюють у складних умовах. На відміну від звичайних, SIM-картки «М2М термо» виготовлені з особливо міцного термостійкого пластика, стійкі до корозії контактної групи, мають збільшений термін служби і здатні безперебійно працювати в діапазоні температур від -40°С до +105°С. Сфери застосування таких карт різноманітні — від енергетики, фінансів та сільського господарства, до ЖКГ і охоронних систем.

Серед найцікавіших М2М проектів, які реалізовані за допомогою карт «МТС Україна»:

  • Оснащення лісогосподарств системою електронного обліку деревини, яка допомагає боротися з нелегальними вирубками і полегшує роботу лісників на Західній Україні;
  • Спільний проект з компанією «ЖИТТЯ24» — рішення для своєчасної допомоги літнім людям у надзвичайних ситуаціях;
  • Рішення для компанії «Миронівський хлібопродукт» з відео-моніторингу курників на основі спеціального проекту CDMA Corp Data;
  • Автоматизована система організації, управління і контролю служб швидкої медичної допомоги, працює з 2011 року в Харкові та Харківській області. Після її впровадження час прибуття бригад швидкої допомоги на виклик скоротилося з 15–28 до 3–10 хвилин. Харківська система отримала високі оцінки від фахівців американської служби порятунку «911»: середній час передачі виклику бригаді в Харкові склав 25–40 секунд, порівняно зі стандартними 53 секундами в США.

«МТС Україна» пропонує спеціальний тариф бездротової передачі даних для користувачів М2М послуг: «Телематика». Тариф вигідний низькою щомісячної вартістю — 5 грн., яка включає 5 МБ трафіку GPRS-інтернету на місяць. Детальну інформацію про тариф «Телематика» можна отримати на сайті компанії:

Категорія: Новини МТС | Переглядів: 845 | Додав: kokos3993 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]