Пошук
Вхід на сайт
Сервіс
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Хіти продаж
Модуль не активізовано (module is not installed)
Головна » 2014 » Декабрь » 30 » «МТС Україна» підготувала мережу до сплеску дата-трафіку в новорічну ніч
17:56
«МТС Україна» підготувала мережу до сплеску дата-трафіку в новорічну ніч

 

Київ, Україна — Оператор мобільного зв'язку «МТС Україна», дочірня компанія міжнародної телекомунікаційної групи «МТС» (акції МТС котируються на Нью-Йоркській фондовій біржі під кодом MBT), повідомляє про готовність власної мережі до підвищених навантажень у новорічну ніч, спеціалісти компанії прогнозують сплеск дата-трафіку.

Напередодні новорічних свят «МТС Україна» реалізує комплекс заходів щодо оптимізації мережі, які забезпечують абонентам можливість привітати один одного з Новим роком. Новорічна ніч традиційно є найактивнішим періодом у році і своєрідним тестом на міцність, коли активність абонентів різко зростає, а навантаження на мережу збільшується в рази.

Враховуючи збільшення кількості користувачів мобільного інтернету і проникнення смартфонів у мережі «МТС Україна», цього року фахівці компанії прогнозують сплеск дата-трафіку. Абоненти все більше використовують для спілкування мобільний інтернет, який замінює звичайні канали поздоровлення, такі як дзвінок або SMS.

В рамках заходів з підготовки мережі до новорічних свят аналізується пропускна здатність основних технічних інтерфейсів, вносяться зміни в налаштування обладнання. На мережі змінюються параметри для мінімізації сигнального обміну всередині системи, перерозподіляються ресурси для можливості обслужити велику кількість дзвінків і передати велику кількість мегабайт даних, проводиться активація додаткових приймачів, розширення каналів зв'язку між основними мережевими елементами.

В умовах віялових відключень електроенергії, зроблена додаткова пріоритизація об'єктів, з метою використання у разі потреби пересувних дизель-генераторів, проводиться установка і перерозподіл додаткових акумуляторних батарей.

Збільшити стабільність роботи мережі в умовах підвищеного об'єму трафіку також дозволить спеціальний режим роботи мережі. Так, з 30 грудня 2014 р. до 8 січня 2015 р. в «МТС Україна» вводиться мораторій на проведення робіт з розширення, модернізації та зміни конфігурації мережі та інформаційних систем. У новорічну ніч і на Різдво також призупиняється розсилка інформаційних SMS, щоб звільнити мережу для передачі вітальних повідомлень.

Нагадаємо, минулого року в новорічну ніч абоненти «МТС Україна» здійснили 560 млн. дзвінків, що на 36 млн. більше ніж у попередньому році і в два рази вище середньодобової активності; відправили понад 81 млн. SMS. Трафік мобільного інтернету досяг 65 ТБ, що на 30% вище середньодобового споживання в звичайний день.

Категорія: Новини МТС | Переглядів: 866 | Додав: kokos3993 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]