Пошук
Вхід на сайт
Сервіс
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Хіти продаж
Модуль не активізовано (module is not installed)
Головна » 2017 » Октябрь » 4 » Vodafone Україна почала готувати мережу до запуску 4G, до кінця наступного року нове LTE-обладнання отримає 3500 базових станцій оператора
21:07
Vodafone Україна почала готувати мережу до запуску 4G, до кінця наступного року нове LTE-обладнання отримає 3500 базових станцій оператора

Vodafone Україна почала готувати мережу до запуску 4G, до кінця наступного року нове LTE-обладнання отримає 3500 базових станцій оператора

Оператор мобільної зв'язку Vodafone Україна повідомив, що почав встановлювати в ряді регіонів країни обладнання Huawei з підтримкою технології єдиної RAN і підвищеною пропускною здатністю, яка може бути використана в сетях різних стандартів - 2G, 3G та 4G.

Основні роботи по модернізації мережі почалися з Харківської області, потім компанія встановить нове обладнання в Дніпропетровській та Чернігівській областях. У цьому році Huawei оновить обладнання на 850 площадках оператора, а до кінця 2018 року новим устаткуванням буде обладнано близько 3500 базових станцій, що працюють у діапазоні 1800 МГц.

При цьому обновлені майданчики заробляють не тільки в великих містах, але і в невеликих населених пунктах.

«Ми розуміємо, що послуги на базі 4G мереж в першу чергу будуть шукати в мегаполісах, де концентрується велика кількість користувацького обладнання.

Разом з перспективами розвитку 4G покриття за межами великих міст та доступність цих послуг для більшого числа наших клієнтів будуть сприяти усуненню цифрового розриву між Україною та іншими країнами, де працює Vodafone », - зазначив технічний директор Vodafone Україна Євген Фрунза.


Відзначимо, що кількість 4G-пристроїв в мережі оператора за підсумками півріччя 2017 року перевищила 2,2 млн., Збільшившись за рік у два рази. За прогнозами аналітиків компанії, такий темп росту проникнення LTE пристроїв збережеться в найближчі два роки. Таким чином, до моменту планового запуску 4G в 2018 році рівень проникнення смартфонів з підтримкою цієї технології в мережі Vodafone в середньому по країні досягне близько 20%.

Нагадаємо, що в 2016 році Vodafone Україна повністю перейшла на закупку нового типу карти - USIM, яка дозволить користуватися послугами не тільки в GSM і UMTS сетях, але і в мережах 4G LTE - при наявності покриття, пристроїв з підтримкою 4G та відповідних послуг. Карти нового типу встановлені в усіх нових партіях стартових пакетів оператора, а існуючі абоненти можуть замінити свою стару карту на USIM у магазинах Vodafone.

 

 

Категорія: Новини Vodafone Україна | Переглядів: 898 | Додав: mobian | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]